AVAAMME JÄLLEEN 1.11.2023

-Tutustu poroihimme, Inarin luontoon ja saamelaiskulttuuriin-

VAIN ETUKÄTEEN VARATTUJA VIERAILUJA

Näistä kuvista välittyy pienen porotilamme tunnelma ja ympäröivä luonto. Kuvissa on lapsiamme, porojamme, porokoiramme ja pikku ystävämme Kuukkeli.

Porotilamme sijaitsee kauniilla paikalla ja on myös kotimme. Olet lämpimästi tervetullut meille tutustumaan saamelaisen poronhoitaja perheen elämäntyyliin.

Ryhmä, perhe tai kaverukset voivat vierailla meillä yksityisesti.

Muita vierailijoita ei ole samaan aikaan.

2 tunnin yksityinen vierailu on 135€ henkilö. Lapset alle 12-vuotta 40€.

Vain 1-20 hengen pienryhmiä.

Avoinna arkisin. Viikonloput talvelle 2023-2024 ovat loppuunmyyty.

Uniikki luonnonläheinen vierailu paikallisen perheen porotilalle. Olemme poronhoitajia ja työskentelemme tällä hetkellä yhdessä kolmessa sukupolvessa. Asumme järven rannalla metsän siimeksessä. Kotimme sijaitsee 10 km Inarin kirkonkylältä. Yksityisen osoitteen saa varauksen yhteydessä.

Poromme laiduntavat vapaina perinteiseen saamelaiseen tapaan. Talvisin meillä on poroja kotimme lähettyvillä ja kotiaidoissa on poroja, jotka tarvitsevat huolenpitoa kuten orpovasoja. Voit ruokkia ja kuvata poroja läheltä. Kävelemme lyhyen matkan lähimetsässä. Kerromme työstämme poronhoitajina. Poronhoidon historiasta nykypäivään. Kuulet tarinoita luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä poroillemme ja miten ilmaston lämpeneminen vaikuttaa poroihin ja alueen muihin eläimiin.

Kotonamme on ystävällisiä koiria. Riggee, Rupu ja Tivgâ.

Porotilallamme on mahdollista nähdä Kuukkeleita ja muita metsänlintuja, jotka talvehtivat Inarissa. Meillä on lukuisia lintulautoja joiden lähettyvillä on mukava katsella ympärillä lentäviä eri lajien lintuja. Loistava mahdollisuus kuvata lintuja. Olemme BirdLife Suomen jäseniä ja huolehdimme tarkoin lintujen talviruokinnasta, sekä rakennamme ja huolehdimme lintujen pöntöistä.

Porojen ja lintujen jälkeen tarjoamme vierailijoille teetä lämpimässä kodassa.

Tunnelmallisessa kodassa kerromme tarinoita saamelaisista juuristamme ja kotikielemme inarinsaamen kielenelvytyksestä. Kuunnellessa tarinoita vieraat voivat ihailla kauniita perinne käsitöitä ja nähdä miten monipuolisesti käytämme niissä luonnonmateriaaleja.

Kuulet myös tarinoita perheemme omavaraisuudesta ja vastuullisista valinnoista.

Meillä on pieni lahjakauppa josta löytyy perheen äidin tekemiä uniikkeja käsitöitä. Myymme myös poronsarvia, jotka porot vaihtavat vuosittain.

TIERVÂPUÁTTIM - WELCOME

Kuvissa on perheen äidin tekemiä käsitöitä. Lahjakaupassamme on vaihteleva valikoima kuvien kaltaisia käsitöitä. Poronnahkaisia (Sisna= Pajunkuorella parkittua poronnahkaa) säilytyspusseja ja rannekoruja. Lasihelmillä punottuja korvakoruja.

Angeli reindeer farmilla on Green activities sertifikaatti. Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan lisää.

Angeli reindeer farm on käynyt läpi Sustainable Travel Finland ohjelman. Vastuullisia toimia tarkastellaan vuosittain. Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan lisää.