AVAAMME 1.11.2024

-Tutustu poronhoitoon, Inarin luontoon ja paikalliseen kulttuuriin-

VAIN ETUKÄTEEN VARATTUJA VIERAILUJA

Näistä kuvista välittyy porotilamme tunnelma ja ympäröivä luonto. Kuvissa on lapsiamme ruokkimassa poroja, porokoiramme Riggee pötköttelemässä lumessa kotijärven rannalla ja ystävällinen Kuukkeli, joka syö kädestä pähkinöitä ja rusinoita.

2 tunnin yksityinen vierailu on 140 € henkilö. Lapset alle 12-vuotta 40 €.

Vierailu on yksityinen. Muita vierailijoita ei ole samaan aikaan.

Vierailun opastaa perheen äiti. Luontoyrittäjä ja poronhoitaja ammatiltaan.

Meiltä löytyy esteetön kota ja esteetön ulkokäymälä, sekä avattavat veräjät poroaidoissa.

Vain 1-28 hengen pienryhmiä.

Uniikki luonnonläheinen vierailu poronhoitaja perheemme porotilalle. Olemme poromiehiä ja työskentelemme tällä hetkellä kolmessa sukupolvessa poronhoitajina. Asumme järven rannalla metsän siimeksessä. Kotimme sijaitsee 10 km Inarin kirkonkylältä. Yksityisen osoitteen saa varauksen yhteydessä. Vain etukäteen varattuja vierailuja.

Poromme laiduntavat vapaina perinteiseen saamelaiseen tapaan. Talvisin kotimme lähimetsissä laiduntaa poroja. Kotiaidoissa kulkee vapaana kesyjä poroja ja aidoissa asustaa huolenpitoa tarvitsevia poroja, kuten orpovasoja tai haavoittuneita poroja. Voit ruokkia poroja jäkälällä tai lehtikerpuilla. Pääset kuvaamaan poroja lähietäisyydeltä.

Kävelemme lyhyen matkan lähimetsässä porojen kanssa. Porot liikkuvat vapaana vieraidemme lähettyvillä. Kerron työstämme poronhoitajina. Poronhoidon historiasta nykypäivään. Kuulet tarinoita luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä poroillemme ja miten ilmaston lämpeneminen vaikuttaa poroihin, luontoon ja alueen muihin eläimiin. Tutkimme yhdessä kasveja, eläinten jälkiä ja metsän ikää.

Meillä asustaa ystävällisiä koiria nimeltään Riggee, Piergi ja Tivgâ. Nimet ovat kotikieltämme Inarinsaamea.

Porotilallamme on mahdollista nähdä Lapintiaisia, Hömötiaisia ja muita metsänlintuja, jotka talvehtivat Inarissa. Vierailla on loistava mahdollisuus kuvata ja havainnoida lintuja.

Kodan lämmössä tarjotaan vieraille kuumaa marjamehua.

Tunnelmallisessa kodassa kuulet tarinoita paikallisesta kulttuurista ja kotikielemme inarinsaamen kielenelvytyksestä. Perinteisiä saamenkäsitöitä on mukava tutkia kodan lämmössä. Vieraamme näkevät miten monipuolisesti käytämme luonnonmateriaaleja.

Kuulet myös perheemme omavaraisuudesta. Perheemme kasvattaa, kerää, kalastaa ja metsästää suurimman osan ruuasta.

Kodassa on pieni lahjakauppa josta löytyy uniikkeja käsitöitä. Kuvia tuotteista alla. Myymme myös kauniita poronsarvia, jotka poro pudottaa vuosittain.

TIERVÂPUÁTTIM - WELCOME

Kuvissa on perheen äidin tekemiä käsitöitä. Lahjakaupassamme on vaihteleva valikoima kuvien kaltaisia käsitöitä. Poronnahasta valmistettuja perinteisiä säilytyspusseja, rannekoruja, lasihelmillä punottuja korvakoruja ja pieniä sisustustuotteita. Näitä uniikkeja tuotteita on myynnissä vain porotilamme lahjapuodissa.

Angeli reindeer farmilla on Green activities sertifikaatti. Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan lisää.

Angeli reindeer farm on käynyt läpi Sustainable Travel Finland ohjelman. Vastuullisia toimia tarkastellaan vuosittain. Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan lisää.