Angelit

Kuvan perheestämme otti Tytti Bräysy @tyttitupuna

Olen Anne. Kolmen lapsen äiti. Poronhoitaja ja luontoyrittäjä ammatiltani. Kalastan ja tutkin luontoa. Tykkään tehdä töitä eläinten parissa. Kuvassa olen porotokkamme luona. Teen perinteisiä saamenkäsitöitä männynjuurista, poron ja kalannahasta. Olen kiinnostunut miten ihmiset ovat selviytyneet täällä pohjoisessa muinoin. Teen myös koruja nimellä Karhu Koru @karhukoru. Korujani on myynnissä Siida museossa ja täällä meillä. Teen koruja myös tilauksesta haluamillasi väreillä. 

Kotikielemme on inarinsaame. Sitä puhuu vain noin 300 henkilöä. 

Perheemme tekee tiivistä yhteistyötä poronhoidon parissa kolmessa sukupolvessa. 

Mieheni on Janne. Hän on ammatiltaan poronhoitaja. Janne kalastaa ja metsästää mielellään. Hän osaa myös korjata kaiken. Kuvassa Janne on porotokkamme luona. Heiniä viemässä. Näin paimennamme poroja pysymään tietyllä alueella talvisin. Jannen suku on hoitanut poroja yli 400 vuotta. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa perinnettä lapsiemme kanssa.

Pyrimme omavaraisuuteen monissa asioissa. Hirsitalomme lämpenee maalämmöllä, sekä puulla. Kalastamme ja metsästämme. Keräämme marjoja sekä muita luonnonantimia. Kotonamme on luomu kasvimaa ja kasvihuone. Emme käytä kemikaaleja vaan luonnonmukaisia puhdistusaineita. Kierrätämme muovin, kartongin, paperin, metallin, pullot, lasin, biojätteen ja patterit. 

Meillä vieraillessa tuet paikallista pienyrittäjää.

Anne

Tiervâpuáttim Tervetuloa 


YMPÄRISTÖPOLITIIKKAMME

Angeli reindeer farm pyrkii lisäämään luonnon monimuotoisuutta toimillaan.  Pyrimme säästämään luonnonvaroja myös tuleville sukupolville. Luonnonläheisellä vierailulla pyrimme kertomaan tarinoiden kautta vierailijalle miten tärkeää luonnon monimuotoisuus on. Angeli reindeer farm on aloittanut taipaleen Green activities sertifikaatin saamiseksi. Angeli reindeer farm on tehnyt Sitoumus 2050 Luontoa kunnioittavasta päätöksenteosta.