Angelit

Kuvan perheestämme otti Tytti Bräysy @tyttitupuna

Perheemme työskentelee poronhoidon parissa kolmessa sukupolvessa.

Olen Anne (toinen vasemmalta). Kolmen lapsen äiti. Poronhoitaja ja luontoyrittäjä ammatiltani. Tykkään tehdä töitä eläinten parissa. Angeli reindeer farm on toiminimiyritykseni. Meillä vieraillessa tuet vastuullista paikallista pienyrittäjää. Teen perinteisiä saamenkäsitöitä luonnonmateriaaleista kuten männynjuurista, kalannahasta ja kalannikamista. Teen myös koruja lasihelmillä punoen. Korujani on myytävänä Siida museossa. 

Pidän yllä kolmea Instagram tiliä.

@karhukoru

@angelireindeer

@jouninporo

Kotona puhumme Inarinsaamea. Inarinsaamea puhuu vain noin 300 henkilöä. Uhanalaisen kielen elvytyksestä kuulet kotivierailulla ja porotokkavierailulla.  

Mieheni on Janne (ensimmäinen vasemmalta). Hän on ammatiltaan poronhoitaja. Janne kalastaa ja metsästää. Hän osaa korjata kaiken. Jannen suku on hoitanut poroja yli 400 vuotta. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa perinnettä lastemme kanssa.

Pyrimme omavaraisuuteen monissa asioissa. Kalastamme ja metsästämme. Keräämme marjoja sekä muita luonnonantimia. Kotonamme on arktinen luomu kasvimaa ja kasvihuone. 

Kiitos kun tuet pienyrittäjää

Anne

Tiervâpuáttim Tervetuloa 


YMPÄRISTÖPOLITIIKKAMME

Angeli reindeer farm pyrkii lisäämään luonnon monimuotoisuutta toimillaan.  Pyrimme säästämään luonnonvaroja tuleville sukupolville. Kierrätämme jätteet ja suojelemme ympäröivää luontoa monin tavoin toimissamme. Luonnonläheisellä vierailulla kerromme tarinoiden kautta vierailijalle miten tärkeää luonnon monimuotoisuus on. Porotilavierailu, Kotivierailu ja Porotokkavierailu ovat ainutlaatuisia ja uniikkeja tuotteita. Vierailut perustuvat olemassa olevaan aitoon paikalliseen kotiin, kulttuuriin ja työhömme. Vieraita varten ei rakenneta uutta tai osteta ylimääräistä.

Olemme poronhoitajia ammatiltamme. Poromme laiduntavat vapaana perinteisen saamelaisen poronhoidon tapaan. Poro on meille elinkeino, ruokaa, kulttuuri, saamenkielet, perinnetiedot, vaatetus, käsityömateriaalit, luonto, historia, kaikki! Poro tarvitsee elinpiirikseen monimuotoisen luonnon. 

Myös porotilallamme tavattavat lapintiainen ja hömötiainen tarvitsevat luonnonmonimuotoisuutta elinympäristössään. Linnuille olemme rakentaneet 12 linnunpönttöä. Ruokimme huolellisesti lintuja koko talvikauden ajan. 

Perinteiset käsityöt valmistuvat luonnonmateriaaleista.  Valmistan käsitöitä männynjuurista, kalan ja poronnahkasta ja kalannikamista. Tuotteet valmistetaan perheen omaan käyttöön ja niitä voi tutkia ja ihastella vierailuilla. Itse valmistettuja perinnekäsitöitä on satunnaisesti myös myytävänä porotilallamme. Luonnonmateriaalit näkyvät vahvasti kodissamme. Siitä voi inspiroitua käyttämään oman kodin sisustuksessa luonnosta löytyviä materiaaleja.

Kotivierailu ja porotokkavierailu antaa vierailijalla syvemmän kuvan saamelaisten historiasta ja saamenkielten elvytyksestä tarinoiden, käsitöiden ja vanhojen valokuvien kautta. Vierailuilla tarjotaan paikallisia makuja, kotimaista vihreää teetä, reilun kaupan kahvia, marjaleivonnaisia ja savustettua poronlihaa. 

Angeli reindeer farm haluaa tuoda vastuullista tekemistään näkyväksi Green activities sertifikaatilla. 

Angeli reindeer farm on läpäissyt vastuullisen matkailun ohjelman Sustainable Travel Finland.

Angeli reindeer farm on tehnyt Sitoumus 2050 Luontoa kunnioittavasta päätöksenteosta. 

Viisihenkisen perheemme hiilijalanjälki on ilmastodieetti.ymparisto.fi laskurilla laskettuna 3400kgCO2e


Kuvia luomu kasvimaamme sadoista ja luonnon antimista.