Angelit

Kuvan perheestämme otti Tytti Bräysy @tyttitupuna

Perheemme työskentelee poronhoidon parissa kolmessa sukupolvessa.

Olen Anne (toinen vasemmalta). Kolmen lapsen äiti. Olen poronhoitaja ja luontoyrittäjä ammatiltani. Tykkään tehdä töitä eläinten parissa. Angeli reindeer farm on toiminimiyritykseni. Meillä vieraillessa tuet vastuullista paikallista pienyrittäjää. Teen perinteisiä saamenkäsitöitä luonnonmateriaaleista kuten männynjuurista, kalannahasta ja kalannikamista. Teen myös koruja lasihelmillä punoen. Porotilallamme on pieni lahjakauppa josta löydät käsitöitäni. 

Pidän yllä kolmea Instagram tiliä.

@karhukoru

@angelireindeer

@jouninporo

Kotona puhumme Inarinsaamea. Inarinsaamea puhuu vain noin 300 henkilöä. Uhanalaisen kielen elvytyksestä kuulet kotivierailulla.  

Mieheni on Janne (ensimmäinen vasemmalta). Hän on ammatiltaan poronhoitaja. Janne kalastaa ja metsästää. Hän osaa korjata kaiken. Jannen suku on hoitanut poroja yli 400 vuotta. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa perinnettä lastemme kanssa.

Pyrimme omavaraisuuteen monissa asioissa. Kalastamme ja metsästämme. Keräämme marjoja sekä muita luonnonantimia. Kotonamme on arktinen luomu kasvimaa ja kasvihuone. Kotimme on ekologinen monin tavoin.

Kiitos kun tuet pienyrittäjää

Anne

Tiervâpuáttim Tervetuloa 


YMPÄRISTÖPOLITIIKKAMME

Angeli reindeer farm pyrkii lisäämään luonnon monimuotoisuutta toimillaan.  Pyrimme säästämään luonnonvaroja tuleville sukupolville. Kierrätämme jätteet ja suojelemme ympäröivää luontoa monin tavoin toimissamme. Luonnonläheisellä vierailulla kerromme tarinoiden kautta vierailijalle miten tärkeää luonnon monimuotoisuus on. Porotilavierailu ja kotivierailu ovat ainutlaatuisia ja uniikkeja tuotteita. Vierailut perustuvat olemassa olevaan aitoon paikalliseen kotiin, kulttuuriin ja työhömme. Vieraita varten ei rakenneta uutta tai osteta ylimääräistä.

Olemme poronhoitajia ammatiltamme. Poromme laiduntavat vapaana perinteisen saamelaisen poronhoidon tapaan. Poro on meille elinkeino, ruokaa, kulttuuri, saamenkielet, perinnetiedot, vaatetus, käsityömateriaalit, luonto, historia, kaikki! 

Linnuille olemme rakentaneet 14 linnunpönttöä porotilamme läheisyyteen ja ruokimme huolellisesti lintuja koko talvikauden ajan. Pörriäisille kasvatamme eri aikoihin kukkivia kasveja.

Perinteiset käsityöni valmistuvat luonnonmateriaaleista.  Valmistan käsitöitä männynjuurista, kalan ja poronnahkasta ja kalannikamista. Tuotteet valmistetaan perheen omaan käyttöön ja niitä voi tutkia ja ihastella vierailuilla. Käsitöitä on myös myytävänä vaihteleva valikoima porotilallamme. Luonnonmateriaalit näkyvät vahvasti kodissamme. Siitä voi inspiroitua käyttämään oman kodin sisustuksessa luonnosta löytyviä materiaaleja massatuotettujen ja kaukaa tuotujen tavaroiden sijaan.

Kotivierailu antaa vierailijalla tietoa saamelaisten historiasta ja saamenkielten elvytyksestä tarinoiden, käsitöiden ja vanhojen valokuvien kautta.

Angeli reindeer farm haluaa tuoda vastuullista tekemistään näkyväksi Green activities sertifikaatilla. 

Angeli reindeer farm on läpäissyt vastuullisen matkailun ohjelman Sustainable Travel Finland.

Angeli reindeer farm on tehnyt Sitoumus 2050 Luontoa kunnioittavasta päätöksenteosta. 

Viisihenkisen perheemme hiilijalanjälki on ilmastodieetti.ymparisto.fi laskurilla laskettuna 3600kgCO2e


Kuvia luomu kasvimaamme sadoista ja luonnon antimista.