Kuvassa poro vaadin vasansa kanssa lähekkäin.

Kuvassa valkokirjava suloinen poronvasa.

Kuvassa vasan emä odottelee pienokaistaan. 

Kuvat yläpuolella on ottanut asiakkaamme Samira Heimberg

Lähde kanssamme vapaana laiduntavaa porotokkaamme katsomaan. Upea talvinen luontokokemus! Tutustu samalla saamelaiskulttuuriin kodissamme. 

4-18 km matka riippuen missä tokkamme sijaitsee.

Olemme viisi henkinen saamelais poronhoitaja perhe. Asumme metsän ja vaarojen keskellä järven rannalla 10 km Inarista. Meillä tutustut paikallisen poroperheen elämään!

Meiltä on mahdollista lainata retkeä varten talvihaalarit (s-xxl) tai pitkät takit (xxxl), kelkkakengät, villasukat ja kinttaat. Myös lasten talvivarusteita on saatavilla. Kelkkakypärän alle tulee merinovillainen kypärälakki.

Ajamme porotokan luokse moottorikelkalla. Poronhoitaja ajaa moottorikelkkaa. Vieraat istuvat reen kyydissä. Matkalla voimme tutkia metsän eläinten jälkiä.

Paimennamme päivittäin poroja pitääksemme ne tietyllä alueella. Talvilaidun alueellamme. 

Jotkut poroistamme ovat tosi ystävällisiä ja pääset lähelle niitä. Kuulet tarinoita poronhoidosta ja ympäröivästä luonnosta. 

Tarjoamme kuumaa marjamehua, marjaleivoksen ja savustettua poronlihaa. Sitten jätämme porot rauhassa kaivamaan jäkälää ja suuntaamme takaisin kotiimme.

Perillä kotonamme voit tutustua paikalliseen kotiin. Esittelemme teille perheemme saamenpuvut. Opit tarinoiden kautta saamelaiskulttuurista ja historiasta. Kuulet inarinsaamenkielen elvytyksestä.

Kotonamme on pieni käsityö kauppa, josta löydät perheen äidin valmistamia koruja ja käsitöitä. 

Pihalla tapaat ystävälliset porokoiramme Riggee, Risku, Rupu ja Tivgâ.

Monilla lintulaudoillamme on mahdollista nähdä kuukkeleita ja lapintiaisia, sekä muita Inarissa talvehtivia lintulajeja.

Vierailu on yksityinen juuri teille. Muita vierailijoita ei ole paikalla samaan aikaan.

LHBTIQ ystävällinen.

2-9 henkilöä. Henkilöiden määrä riippuu henkilöiden koosta. Yhteen rekeen mahtuu 2-4 henkeä ja 1 henkilö voi istua moottorikelkan kyydissä poronhoitajan lisäksi. 

Nuorin retkelle osallistunut on ollut 3-vuotias. Reki matkat meni mukavasti päiväunia nukkuen. Vanhin retkelle osallistunut on ollut 89-vuotias. Reessä on avattavat reunat. Kyytiin pääsee myös liikuntarajoittunut. 

4 tuntia 200€ henkilö. Lapset alle 12-vuotta 20€.

Saatavilla vain talvisin. Helmikuusta huhtikuulle.


Kuvissa perinteisiä saamen pukuihin kuuluvia vöitä. Kotimme. Komea hirvas poro. Lapintiainen. Poroja. Perinteinen suolapussi.