Retki porotokkamme luokse

Ei saatavilla covid-19 poikkeustilan aikana

Kuvat yläpuolella on ottanut asiakkaamme Samira Heimberg

Lähde kanssamme vapaana laiduntavaa porotokkaamme katsomaan. Upea talvinen luontokokemus! Tutustu samalla saamelaiskulttuuriin kodissamme.

4-18 km riippuen missä tokkamme sijaitsee.

Olemme viisi henkinen saamelais poronhoitaja perhe. Asumme metsän ja vaarojen keskellä järven rannalla 10 km Inarista. 

Meiltä on mahdollista lainata retkeä varten talvihaalarit (s-xxl) tai pitkät takit (xxxl), kelkkakengät, villasukat ja kinttaat. Myös lasten talvivarusteita on saatavilla. Kelkkakypärän alle tulee merinovillainen kypärälakki.

Ajamme porotokan luokse moottorikelkalla. Poronhoitaja ajaa moottorikelkkaa. Vieraat istuvat reen kyydissä. Matkalla voimme tutkia metsän eläinten jälkiä lumessa.

Paimennamme päivittäin poroja pitääksemme ne tietyllä alueella. Pääset näkemään miten poronhoitajat sen tekevät.

Jotkut poroistamme ovat tosi ystävällisiä ja pääset lähelle niitä.  Loistava tilaisuus seurata porojen käyttäytymistä luonnollisessa ympäristössä. Kuulet tarinoita poronhoidosta ja ympäröivästä luonnosta. 

Tarjoamme kuumaa marjamehua, marjaleivoksen ja savustettua poronlihaa. Sitten jätämme porot rauhassa kaivamaan jäkälää ja suuntaamme takaisin kotiimme.

Perillä kotonamme voit tutustua paikalliseen kotiin ja näet perinteisiä saamenkäsitöitä. Esittelemme teille perheemme saamenpuvut. Opit tarinoiden kautta saamelaiskulttuurista ja historiasta. 

Kotonamme on pieni käsityö kauppa, josta löydät perheen äidin valmistamia koruja ja käsitöitä. 

Pihalla vapaana juoksentelee ystävälliset porokoiramme Riggee, Risku ja Tivgâ.

Monilla lintulaudoillamme on mahdollista nähdä kuukkeleita ja lapintiaisia, sekä muita Inarissa talvehtivia lintulajeja.

Vierailu on yksityinen juuri teille. Muita vierailijoita ei ole paikalla samaan aikaan.

2-9 henkilöä. Henkilöiden määrä riippuu henkilöiden koosta. Yhteen rekeen mahtuu 1-4 henkeä ja 1 henkilö voi istua moottorikelkan kyydissä poronhoitajan lisäksi. 

4 tuntia 210€ henkilö. Lapset alle 12-vuotta 20€.

Saatavilla vain talvisin. Helmikuusta huhtikuulle.