Porot ja paikalliskulttuuri

Vieraile paikallisessa kodissa

Ei saatavilla covid-19 poikkeustilan aikana

Ainutlaatuisella kotivierailulla tutustut poroihin, metsän lintuihin ja ystävällisiin porokoiriin. Poronhoitajaperheen kodissa kuulet kahvikupposen äärellä saamelaiskulttuurista. 

Luonnonläheinen vierailu paikallisen saamelais poronhoitaja perheen kotiin. Asumme metsän ja vaarojen keskellä järven rannalla 10 km Inarista.

Aloitamme vierailun tutustumalla poroihimme. Voit ruokkia vapaana laiduntavia poroja ja kotiaidassa olevia poroja. Pääset lähelle kuvaamaan niitä. Kävelemme lyhyen matkan lähimetsässä jossa voit tutustua porojen luontaiseen käyttäytymiseen. Kuulet tarinoita poronhoidosta ja luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä paikalliselle luonnolle.

Tämän jälkeen voit tutustua kotiimme joka on hurmaava perinteinen hirsitalo. Esittelemme teille perinteisiä saamelaisia käsitöitä ja niiden valmitustapoja. Näet meidän perheen saamenpuvut. Opit tarinoiden, valokuvien ja käsitöiden kautta saamelaisten historiasta ja kulttuurista.

Pöydän ääressä kotona leivottu marjaleivos ja savustettu poronliha maistuu kahvi tai tee kupposen kera.

Kotonamme on pieni käsityö kauppa.

Pihalla vapaana juoksentelee ystävälliset porokoiramme Riggee, Risku ja Tivgâ.

Monilla lintulaudoillamme on mahdollista nähdä kuukkeleita ja lapintiaisia, sekä muita Inarissa talvehtivia lintulajeja. Kesyimmät niistä syövät kädestämme. Voit kokeilla onneasi.

Vierailu on yksityinen juuri teille. Muita vierailijoita ei ole paikalla samaan aikaan.

1-10 henkilöä

2 tuntia 110€ henkilö. Lapset alle 12-vuotta 20€

Saatavilla vain talvisin. Marraskuusta huhtikuulle

VAIN ETUKÄTEEN VARATTUJA VIERAILUJA.

OTA YHTEYTTÄ JA SOVITAAN TEILLE SOPIVA AIKA.